Från ax till limpa. Eller bara ax.

Jag kan fungera som din konsult, projektledare och arkitekt. Antingen det ena, det andra eller allt i ett.

Genom åren har jag tagit mig an klienter med vitt skilda behov och plånböcker.Vissa vill ha hjälp med allt. Andra behöver bara några goda råd.

Om du tror att din budget är för stram eller dina önskemål omöjliga, då har du faktiskt oftast fel. Har jag lärt mig något under min karriär så är det detta: ingenting är omöjligt.

Oberoende är ovärderligt

I alla uppdrag arbetar jag med oberoende som ledstjärna. Oberoende rådgivning är ovärderligt om du funderar på att bygga nytt. Jag arbetar aldrig med någon form av provision från någon part om inte överenskommelse om det har träffats med klienten i förväg. För att mina klienter verkligen skall känna att det går att lita på mig i min roll som fristående konsult är detta mycket viktigt.

Från vision till verklighet

Mitt mål är enkelt: att visa hur din vision kan bli verklighet. Och är visionen oskarp i kanterna blir min första uppgift att locka fram en tydlig bild ur vad som än så länge bara är suddiga idéer.

När vi kommit fram vad du vill ha pekar jag ut riktningen och ser till att projektets första steg går åt rätt håll. Om du vill så är jag även med dig under hela projektets löptid.

När det är dags att göra verklighet av planerna föredrar olika arkitekter att jobba på olika sätt, med olika arbetsmetoder.

Finputsade idéskisser

För min egen del har handritade idéskisser visat sig vara det bästa sättet att komma igång med att konkretisera en vision. Vi bollar skisserna mellan varandra, du kommer med feedback och jag finputsar tills vi båda är helt nöjda.

De sista ritningarna innan det första spadtaget

Nästa steg är att omvandla skisserna till CAD-format. Nu bestämmer vi på millimetern hur huset ska konstrueras. När dessa ritningar är klara är det snart dags för det första spadtaget, men först behöver du bestämma vem som ska hålla i spaden.

Större projekt kan behöva projekteringledning – upphandling av tjänster från olika experter och specialister.

För att hålla sig inom budget och tidplan behövs alltid kompetent projektledning.

 

Projekteringsledning

Som projekteringsledare tar jag in offerter från specialister inom de discipliner som kommer att behövas under bygget.

Du väljer grad av engagemang

Jag kan ge dig alla detaljer, presentera färdiga ”paket ”att ta ställning till eller göra valet åt dig. Du väljer själv hur pass involverad du vill vara i upphandlingsfasen.

Jag står ovillkorligt på din sida

Oavsett så står jag alltid – till 100% – på din sida i alla förhandlingar och diskussioner. Jag ser till att den mest kompetenta leverantören gör jobbet, till ett pris som passar din plånbok.

När det väl är dags för det första spadtaget fortsätter jag att representera dig på plats, som byggets projektledare.

Projektledning

Som projektledare är jag din representant på plats när ditt nya hus ska förvandlas från ritningar på ett papper till en färdig bostad, redo att inredas, slitas och ärvas.

Koll på kostnader och tidplan

Med jämna mellanrum håller jag möten med byggmästaren för att se till att kostnaderna inte springer iväg och tidplanen håller. Du får kontinuerliga rapporter om hur bygget fortskrider och kan kontakta mig när som helst med frågor eller funderingar av alla de slag.

Din personliga expert

I alla projekt står jag helt och fullt på mina klienters sida. Jag blir din personliga expert som sätter dina intressen främst och – om så behövs – försvarar dem med näbbar och klor.